Clar de Lluna
La història que hi ha darrere de la sonata “Clar de Lluna” de Beethoven t'emocionarà. El famós compositor Ludwig van Beethoven va compondre grans obres, però darrere de la sonata “Clar de Lluna” hi ha una història molt especial. Avui et comptem per què la va compondre.
Conten que Ludwig van Beethoven estava passant per una depressió després d'haver sofert grans complicacions. El compositor no aixecava cap i estava tan desesperat que es va plantejar posar fi a la seva vida.
En plena mala ratxa, un dia es va trobar amb una noia cega. Obrint-se a ella li va explicar els seus problemes i les seves idees de desaparèixer. Ella li va contestar que si bé ell desitjava llevar-se la vida; ella, d'altra banda, donaria la seva vida per poder veure una sola nit més la lluna.
Les paraules de la jove es van clavar en la ment de Beethoven. No podia parar de pensar que al costat del que ella comptava. El seu problema s'havia minimitzat i va començar a valorar tot el bo que tenia en la seva vida.
Commogut per la història de la noia, es va animar a compondre la sonata “Clar de Lluna”. D'aquesta manera, encara que la noia no pogués veure la lluna, podria sentir-la.
SINFONIA Nº5 EN DO MENOR
Va ser estrenada al 1808 i també es coneix com "la llamada del destino".
SINFONIA Nº6 EN FA MAYOR
Té 5 moviments i cada un d´ells porta un nom dedicat a la natura.
SINFONIA Nº 9 RE MENOR "CORAL"
Va ser l´´ultima sinfonia del compositor. La va acabar al 1824. ës un himne a la llibertat dels pobles.
CONCERT PER PIANO Nº5 EN MI BEMOL MAYOR
Composada al 1811 i està dividida en tres moviments: Allegro, Adagio i rondo
MISA SOLEMNIS EN RE MAYOR
Es va estrenar al 1824 i és considerada juntament amb la novena sinfonia una de leas obras més grandiosas del compositor